Когато Реформаторският блок и ГЕРБ нямат обща позиция, ДПС определя кой е победителят". Това заяви в предаването „Събуди се" по Нова телевизия здравният министър Петър Москов.

Борисов за реформаторите: Работата им в парламента е да си седят на столовете

В последните дни се заформи задочен спор между коалиционните партньори от ГЕРБ и Реформаторския блок, а Цветан Цветанов заяви, че реформаторите може би имат прекалено много министри.

„Целта е една-единствена - да се гарантира стабилност, предвидимост и хоризонт по какъв начин се променя държавата. Ако можем да направим това, има правителство, има мнозинство. Ако не можем, съответно кой на метла, кой на шейна, може да прави каквото намери за добре", подчерта Петър Москов.

Кънев: Готови сме за избори, ако мнозинството ГЕРБ, ДПС и АБВ се запази

Според него проблем има, а тонът на разговора е лош. Същевременно избирателите както на РБ, така и на ГЕРБ са притеснени. Това от своя страна изисквало препотвърждаване на параметрите, при които е сключено коалиционното споразумение, препотвърждаване на основните политически линии, които това правителство ще следва.

Борисов: С Радан сме в приятелски отношения

„Последните 24 часа дадоха добри сигнали в това отношение", коментира още здравният министър.

Според Москов Реформаторският блок със сегашната си структура не може да бъде нито стабилен партньор, нито стабилна опозиция. По думите му в този си вид дясната политическата коалиция е изчерпана и още в следващите седмици трябва да стане единна организация.

Източник: Novanews.bg