Министър Василев: Изборите у нас приличат на бокс, не на балет
Министър Василев: Изборите у нас приличат на бокс, не на балет / Sofia Photo Agency

НДСВ е сигурен участник в следващия кабинет, докато останалите претенденти имат по 50% шанс да участват в новото правителство. Такава увереност изрази във Варна министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев. "Очаквам най-трудната и непридвидима предизборна кампания. У нас тя прилича повече на боксов мач, отколкото на балетно представление. Затова очаквам всичко от всички", каза министър Василев в отговор на въпрос дали очаква удари под кръста от коалиционните партньори.

По думите на Николай Василев провеждането на изборите за парламент и евродепутати в два различни дни не би било добро за демокрацията, но министерството имало пълна готовност да поеме напрежението около вота.

"Въпреки призивите ни за по-бързи промени в изборното законодателство нашите най-лоши прогнози се сбъднаха и промените ще бъдат приети в последния момент", коментира все още неприетите промени в изборния закон министър Василев.

Министърът на държавната администрация вече е предупредил подчинените си да имат готовност за решаване на всякакви „екстравагантни задачи”, дори и законът да бъде приет на 5 май. "Има време за всичко, дори и за промяна в Конституцията, ако има политическа воля, но нямам усещането, че такава има", коментира още Николай Василев.