Маскиран влязъл в двора на прокурор
Маскиран влязъл в двора на прокурор / netinfo

Късно снощи маскиран мъж е влязъл в двора на къщата на заместник-градския прокурор Роман Василев, съобщи главният прокурор Борис Велчев. Полицията е уведомена за инцидента.

По това време в къщата е бил прокурорът Роман Василев. Повече подробности около инцидента Велчев не можа да каже.

По повод проваления конкурс за младши прокурори, главният прокурор обясни, че поне 20 прокурори са разполагали с казусите за изпита и добави, че според него това е работа на вътрешен човек. За да не се случи и друг път, съм готов аз и още един прокурор, да подготвим казусите за следващия изпит на моя компютър, за да се избегне подобен проблем, обясни Велчев.

Все още няма резултати от проверката за проваления конкурс. По думите му, проверката е била назначена миналата седмица и с нея се занимава прокурор Роман Василев.

На въпрос как ще коментира случая от началото на седмицата със задържаните автокрадци, главният прокурор каза, че след като Градският съд не е постановил исканата мярка за задържане, прокуратурата не е била достатъчно убедителна. Главният прокурор обясни, че прокуратурата ще използва времето до обжалването на мярката на автокрадците пред Апелативния съд, за да се подготви по-добре.