Президентът и лидерът на ВОЛЯ размениха канонада от реплики и прекратиха набързо срещата
Канонада от хапливи реплики си размениха президентът и лидерът на ВОЛЯ по време на консултациите в Президентството. Двамата завихриха словесен двубой, след което предизборната среща приключи предсрочно, само за двайсетина минути.

Веселин Марешки започна с увод, в който констатира, че президентът е закъснял с консултациите, които е трябвало да проведе много по-рано. Той добави, че два месеца преди вота да се обсъждат изборни промени е безсмислено.

"Вашият мандат ще се запомни с две неща - Вие бетонирахте ГЕРБ и с призива "Мутри, вън" изкарахте мутрите на площада", каза на президента зам.-шефът на парламента.

"Аз мога до утре сутринта мога да отговарям с реплики, консултациите ги определям аз", отвърна му Румен Радев.

"Датата за изборите се определя с указ, прочетете Конституцията. Вие видяхте ли досега мой указ, безсмислен спор е", добави той по повод настояването на Марешки вотът да се проведе на 28 март. И поиска да узнае на кое мнение е лидерът на ВОЛЯ, след като преди дни е поискал избори след 20 май. Марешки обясни, че е променил позицията си, след като е видял, че здравните власти са готови, общините, кметовете и ЦИК - също, което е станало ясно от консултациите през миналата седмица. "Вие вярвахте и на предложенията за нова Конституция на ГЕРБ, но се оказа фейк", захапа го Радев.

"Вие така поведохте дебата, че стана една конфронтация. Не искам да се заяждам. Цветанов ви казва, че са правени машинации, а не го попитахте. Аз не бих го оставил да излезе, докато не каже какви", продължи Марешки.

"Вие сте поредният случайно попаднал на "Дондуков" 2, който обезличи тази институция, други неща щях да кажа. Наистина пропаднал мандат", заключи той.

"Пожелавам ви да се кандидатирате за президент", отвърна му Радев, а Марешки му напомни, че ще е интересно да видим на кое място би бил, ако я няма подкрепата на БСП. "Хората казват кой на кое място е", беше отговорът на президента.