Майки от цяла България, дръжте се - не остана!
Майки от цяла България, дръжте се - не остана! / Дарик-Пловдив

Към излизане на протест срещу ежемесечното бавене на детските надбавки подканват във форума на пловдивската страница на Dariknews.bg, на която са регистрирани десетки коментари на майки и бащи от над 20 града в страната. Броят им расте с всяка изминала минута.

Позиция по темата са публикували родители от Ямбол, Велинград, Плевен, Пещера, Силистра, Разлог, Русе, Враца, Кресна, Габрово, Белово, Казанлък, Разград, Карлово, село Златия, Пловдив, Димитровград, Септември, Костенец, Павликени, Гоце Делчев, Асеновград, Шумен, Бургас, Ловеч, Сандански, София. Голяма част от майките пишат, че имат повече от едно дете, не са малко и тези, които посочват, че децата им са с тежки заболявания и увреждания.

„Ако закъснеем с един ден да подадем документи за детски - спират ги, ако те ни бавят парите дори със седмици - нищо! Хлябът в тях и ножът в тях!", възмущава се майка от Бургас.

От Агенцията за социално подпомагане ни отговориха, както и миналия месец, когато ги потърсихме за коментар по този проблем: „В законоустановения срок - последното число на месеца, ще бъдат преведени парите. До края на деня трябва да са по сметките".

Чуйте в звуковия файл какво заяви за Дарик ръководителят на отдел „Връзки с обществеността" към Агенцията за социално подпомагане Лукан Джуранов

Други новини от Пловдив