Майка нападна учителка в клас
Майка нападна учителка в клас / ThinkStock/Getty Images
Майка нападна учителка в клас
83473
Майка нападна учителка в клас
Майка нападна учителка в клас
  • Майка нападна учителка в клас
  • Майка нападна учителка в клас

Ядосана майка, която имала съмнения за физическия комфорт на детето си, нахлу в севлиевското училище СОУ "Васил Левски" и наби учителка по английски език.

Скандалът в школото станал преди обед на 6 януари.

Майката на ученик влязла в класната стая и се скарала с преподавателката, като й нанесла удари с ръка по лицето и тялото. Към 10.30 ч. пристигнали полицаи, за да спрат боя между 26-годишната майка и учителката.

Работата по изясняване на случая продължава, заведена е преписка.

Според представители на училището, майката била недоволна от грижите, които са положени за физическия комфорт на детето й. Учителката, от своя страна, споделила с колеги, че ще търси правата си по съдебен ред.

Около 45% от учителите в училище са претърпели насилие

В училището са предприети и допълнителни мерки за сигурността, заяви за Дарик директорът на Регионалния инспекторат по образованието в Габрово Георги Маринов. Той бе категоричен, че е направено необходимото да не се допускат външни лица по време на учебен процес.

По думите му има други начини за комуникация между родители и деца, а правилата трябва да се спазват от всички.

Днес от Община Севлиево излязоха и с официална позиция по случая.

"Възникналата ситуация нарушава Правилника за вътрешен ред и етичните норми, с което създава предпоставки за уронване престижа на учителската професия.
Предприетите непосредствено след инцидента допълнителни мерки за въвеждането на по-строг пропускателен режим и ограничаване достъпа на родители до класните стаи, по време на учебни занятия, са адекватни", посочват от общината.

От Педагогическата колегия на СОУ "Васил Левски" изразиха своето възмущение относно случилото се с Емилия Калоянова и поредната проява на агресия към българския учител.

"Недопустимо е комуникацията между родители и учители да приема такива грозни форми. Не бива да забравяме, че за малките деца авторитет е родителят и учителят и ние, възрастните, задаваме модела на поведение им. Ние носим отговорност, какво ще ги научим и как ще ги възпитаме. Затова апелираме обществото да не бъде пасивно към подобен род прояви", посочват от колегията.