Ликвидираха пожарите в Старозагорска област
Ликвидираха пожарите в Старозагорска област / netinfo

Пожарите на територията на Старозагорска област са били ликвидирани късно вечерта. Спасени са хиляди декари борови и широколистни гори, вилни постройки и Акционерното дружество “Баритна мина”.

Пожарът в промишленото сметище в местността “Баритна мина” е бил ликвидиран с помощта на 14 огнеборци, четири противопожарни и два оперативни автомобила, три водоноски и две верижни машини. Борбата с огъня е била затруднена от вятъра и горенето на голямо количество автомобилни гуми. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване.

Пожарът в широколистната гора между гара Радунци и село Дъбово е причинен от спирачната система на влака Горна Оряховица-Тулово, съобщават от областната дирекция на полицията в Стара Загора. Спасени са 1000 декара широколистна гора и два жп кантона.

Изясняват се причините за възникването на пожара в района на сметище край казанлъшкото село Розово, при който изгоряха 94 декара смесена гора и 110 декара лесонепригодни площи.

Късно вечерта е бил овладян и пожарът в землището на ямболското село Овчи кладенец, при който огънят навлезе на територията на Старозагорска област.