/ ThinkStock/Getty Images
24-годишният Силвестър Стоилов, който уби баба си и рани майка си, сестра си и дете в София е бил нападнат и пребит преди около седмица. Това разказват съседи на семейството в столичния квартал „Христо Ботев”. По думите им, мъжът никога не е създавал конфликти, бил е в много добри отношения с роднините си и е работел.
 
В четвъртък вечерта (около 19:05 ч.) в полицията е получен сигнал за инцидент в столичния кв. „Христо Ботев“.
 
Според първоначалната информацията е възникнал конфликт в дома на Силвестър Стоилов. На мястото пристигнали полицейски екип и линейки. Установено било, че три жени и едно дете са били нападнати с хладно оръжие от 24-годишния мъж. Ранените са били откарани в столичната болница „ИСУЛ”, където по-късно една от жените е починала.

Мъж нападна жени и дете в столичния квартал „Христо Ботев“ и се барикадира в дома си
 
Силвестър се затворил в дома си и отказал да го напусне. Полицейските екипи обаче успели да го изведат и го задържали в Първо районно управление.
 
Все още не е ясно каква точно е причината за възникналия конфликт. Съседи на семейството обаче разказват, че Силвестър е бил много добър с всички, работел в дюнерджийница на „Цариградско шосе” и никога не са чували за проблеми с него.
 
„Познавам го отдавна. Не знам защо така е станало. Нямало е конфликт. Той обича семейството си. Миналата седмица взе заплата и даде на майка си да си купи обувки. Сестричките си гледа и въобще цялото семейство си обича“, каза негов познат.

Почина възрастната жена, нападната от мъж в столичния квартал „Христо Ботев“
 
Хората от махалата казаха още, че преди около седмица 24-годишният мъж е бил нападнат, пребит и ограбен от наркомани.
 
„От работа се е прибирал и са му взели парите, пребили са го. Може нещо от това да му е станало. Много са го били. Не е подаван сигнал никъде, не са казвали май на полицията. Не е конфликтен. Много добро момче е. Чудя се въобще как е станало това“, каза още мъжът.
 
В полицията не са подавани сигнали за нанесения побой преди около седмица.
 
Съседите на Силвестър твърдят, че не е имало промяна в поведението му, но е изглеждал много стресиран. Двете ранени жени и детето са прегледани и изписани за домашно лечение.