Кои ще са номинираните за Мъж на годината?
Кои ще са номинираните за Мъж на годината? / netinfo
Кои ще са номинираните за Мъж на годината?
23035
Кои ще са номинираните за Мъж на годината?
  • Кои ще са номинираните за Мъж на годината?

В 11.00 ч. ще бъдат обявени имената на тримата номинирани за Мъж на годината. Те бяха избрани от повече от 150 журналисти от София и страната. Веднага след като стане ясно кои са мъжете, които тази година ще се борят за отличието, започва и гласуването за тях в интернет. То ще продължи 25 дни на адрес manoftheyear.bg. Дарик организира престижния конкурс за втори път, като това е неговото 19-то издание.
 
111 мъже и 6 жени бяха предложени за Мъж на годината. Сред тях има най-много политици и спортисти, след това журналисти, актьори, музиканти, режисьори. Трима от министрите от кабинета "Борисов" са в ТОП 10. Там са намерили място още четирима спортисти и трима непознати досега мъже, попаднали в медиите, заради невероятните си човешки постъпки.
 
Кой да е Мъж на годината ще определят посетителите на сайта manoftheyear.bg. Гласуването там ще продължи до 26 ноември, включително. Почти през цялото време ще може да се следи каква е временната позиция на всеки един от номинираните. Четири дни преди крайния срок за гласуването позициите ще се нулират и така от 23 ноември никой няма да знае кой е временният водач в класацията.
 
Как изглежда тя от първо до трето място ще стане известно едва на церемонията по награждаването, която ще е в началото на декември в столичния Модерен театър. За победителя по традиция ще има сабя, на която ще е гравирано името му. И тази година ще я изработи Васил Попов - президент на Първи частен ювелирен двор "Кесар".
 
На церемонията в Модерен театър ще бъде обявено и името на дамата, избрана от екипа на Дарик, за Мис ТВ чар. Тази допълнителна награда е част от конкурса още от 1995 г.

Жените, предложени за Мъж на годината
 
6 жени намериха място в списъка от общо 117 имена. Сред тях са новият генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, еврокомисарят Меглена Кунева, министърът на външните работи Румяна Желева. Заради мъжкото си поведение през годината предложени за номинация бяха още бившата червена депутатка Татяна Дончева и примата на българската естрада Лили Иванова. В класацията фигурира и Петя Колчева - първата българка, която покори Еверест.
 
Чужденците в българската класация
 
Най-добро постижение реализира италианецът Силвано Пранди, които събра толкова много точки, че без проблем попадна в ТОП 10 на конкурса. По-надолу останаха треньорът на националния отбор по баскетбол Пини Гершон (роден в Тел Авив, Израел) и чехът Давид Черни, който ядоса България, заради това, че я изобрази като тоалетна в арт-инсталация, изложена в Брюксел.

Кои ще са номинираните за Мъж на годината?
netinfo