/ ThinkStock/Getty Images
Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд, с което на 12 април 2019 г. бе наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на кмета на Чупрене Ваньо Костин, обвинен от Специализираната прокуратура за длъжностни престъпления, посочва БГНЕС.

Кметът на община Чупрене е обвинен за престъпления по служба
 
Съдът потвърди тезата на прокуратурата за наличие на обосновано предположение за това, че Костин е извършил престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност.
 
Съдът прие също, че при по-лека мярка за неотклонение обвиняемият може да извърши друго престъпление или да повлияе на свидетели по делото.

Спецпрокуратурата и антикорупционната комисия разследват кмета на с. Чупрене
 
Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не може да бъде обжалвано.
 
Кметът на Чупрене е привлечен като обвиняем за престъпление по служба. Обвинението се отнася за 10 проведени публични търга за продажба на общинска земя. Другото му обвинение е за удостоверяване на неверни факти и обстоятелства в дължима декларация за конфликт на интереси. Установено е, че в периода на последните 4 години кметът на общината е провел няколко публични търга, при които е извършил множество нарушения на законодателството.
БГНЕС