Кмет сменя три партии за един мандат, чуди се за четвърта
Кмет сменя три партии за един мандат, чуди се за четвърта / netinfo

За четири години кметът на най-голямото село в община Разград – Раковски, е сменил три пъти партийната си принадлежност.

Преди местните избори през 2003 година Бюнят Татаров е бил член на БСП, в навечерието на вота влиза в НДСВ, за предстоящите избори е издигнат от ДПС.

За един мандат кметът на разградското село Раковски е сменил три партийни книжки, призна самият той.

От 1987-ма до 2003 година Бюнят Татаров е член на БСП. В навечерието на местните избори подава молба за членство в НДСВ и става единственият кмет на царската партия в Лудогорието. По думите му обаче след вота не срещнал очакваната подкрепа от съпартийците си на по-високи позиции.

„Разочаровах се, имаше разминаване в очакванията ми, търсех съдействие, а не намирах”, обяснява Татаров. Когато шест месеца не си плащаш членския внос, автоматично се изключваш от редиците на НДСВ – каза общинският лидер на партията Макрена Димитрова. При Татаров това станало още през първата година от мандата му. До началото на тази година бивши съпратийци го засичали на мероприятия на Политическо движение „Социалдемократи”. Не съм членувал в тази партия, свързва ме приятелство с областния й лидер, каза Татаров.

През януари подал молба за членство в ДПС и сега от името на тази партия ще се бори за втори мандат в най-голямото село в община Разград, в Раковски живеят 4000 души. Татаров е на 47 години, със средно икономическо образование, преди да стане кмет е работил като финансист в родното си село.

Други новини от Шумен