/ БГНЕС
Посрещнете спокойно Великден, обърна се председателят Иван Иванов към гражданите
КЕВР няма да допусне увеличение на цената на топлинната енергия, исканията за това са неоснователни. Това стана ясно от думите на председателя на регулатора доц. Иван Иванов в онлайн изявление.

Той посочи, че в края на март топлофикационните дружества в страната са представили в КЕВР заявленията си за цени през новия отоплителен сезон и са поискали значително увеличение на цената на парното отопление.

"По този повод се обръщам към всички. Посрещнете спокойно вкъщи най-светлия празник Възкресение Христово. Не се притеснявайте. Искам категорично да заявя, че всякакви искания за предстоящо увеличение на цената на топлинната енергия са изцяло неоснователни. КЕВР ще коригира по справедлив начин всички заявления за цени, като отстрани неправомерно поисканите разходи и няма да допусне увеличение на цената“, успокои той.

Защо топлофикациите поискаха по-високи цени на парното (ВИДЕО)

По думите му дори напротив – очаква се понижение на цените.

„След същественото намаление на цената на природния газ, който влияе най-силно въпрху цената на топлинната енеригя, мога да заявя, че цената на парното отопление през новия отоплителен сезон ще бъде по-ниска от цената през изминалия", подчерта Иванов.

"Булгаргаз" предложи по-ниска цена на газа за месец май

Той добави, че регулаторът ще отчете намалението на цената на природния газ и в предходния период от август 2019 до март 2020.

"На всички потребители на топлинна енеригя и природен газ ще бъдат възстановени по справедлив начин надвзетите суми заради неоправдано високата цена на газа през този период. Ще защитим интереса на потребителите", заключи Иван Иванов.