Временно движението при 62-ри км на автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив след тунел "Траянови врата" се осъществява в аварийната лента поради пътнотранспортно произшествие, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост като спазват стриктно указанията на "Пътна полиция".

Временно е ограничено и движението при км 132 на магистрала "Тракия" в посока София поради аварирал тежкотоварен автомобил. Въведен е обходен маршрут: пътен възел "Войводиново" - път II-56 - Скобелева майка - път I-8 - път III-805 от кръговото с път II-86 - пътен възел "Бенковски" и връщане на АМ "Тракия".

Инцидентът става към 8.30 часа. Тогава ТИР-ът внезапно напуснал пътното платно. Влязъл  в канафката, блъснал се в мантинелата и скъсал 60 метра от предпазното съоръжение. След това се върнал обратно на шосето. Ремаркето поднесло и камионът се обърнал. Тирът застава така, че напълно препречва движението в посока София. „Най-вероятно турският шофьор е заспал, губи управлението и тирът се обръща на пътя”, обясни комисар Виктор Празов, началник “Охранителна полиция" – Пловдив пред NOVA.

Турският водач е на 32 години. Отрича да е заспивал на пътя. „Не съм заспивал. Попаднах в неравност.камионът се разтресе. Набих рязко спирачки. Гумата се спука и се обърнах”, обясни пред NOVA той.