/ БТА
Избягвайте внушения, че има опасност от манипулация на изборните резултати. За това призова председателят на парламента Цвета Караянчева в първия работен ден на депутатите за тази година.

"Днес откриваме последната редовна сесия в този мандат. През изминалите 4 години бяхме свидетели на редки моменти на единство, на демонстративно опразвани депутатски банки, остри сблъсъци, участваха колеги от болничните легла, а други не искаха да сложат маска. Видяхме и бесилка срещу Народното събрание.  Нека никой от нас обаче не се поддава на илюзията, че тази бесилка беше послание към политическите му опоненти, тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на конфронтацията", посочи Караянчева.

Тя уточни, че като председател на Народното събрание още октомври е изпратила покана до европейските наблюдатели да има спокойствие, че честността ще бъде гарантирана.

Днес народните представители се връщат в парламента след триседмична ваканция.

Последната сесия на парламента за този мандат започна с кворум от 125 души. По традиция в началото прозвуча химна на България и на Европейския съюз.

И днес от БСП не се регистрираха в началото на заседанието, а влязоха по-късно в пленарната зала.