Обединените патриоти” са в криза, обяви Волен Сидеров пред NOVA. Това е и причината той да поиска оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов. Според Сидеров може да се стигне до предсрочни избори, ако догодина на вота за европейския парламент ГЕРБ и „Обединените патриоти” не покажат добри резултати.
 
По думите на Сидеров оставката на Каракачанов е спасителен план за патриотичната коалиция.

Сидеров с „творчески” съвет към Каракачанов: Да подаде оставка
 
„Защото тази коалиция в момента не е добре. Тя е в криза. То е спасителен план и за голямата коалиция, защото без малката, голямата рухва”, заяви лидерът на „Атака”. 
 
„О, добър ден. Той се е сетил, естествено, че е в криза. Нищо, не ме изненадва, но ако има такива сериозни намерения да го направи лично (да му поиска оставката – бел. ред.), а не през медиите. Но това било негово творческо предложение и за да се дооформят творчески, би следвало да се коментират между партньорите. Аз бих си дал оставката не, защото Волен Сидеров иска, а ако не си върша работата”, отговори лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Оставката на Валери Симеонов вече е закъсняла, смята Сидеров
 
И по въпроса кой трябва да наследи вицепремиерския пост от Валери Симеонов Сидеров и Каракачанов се оказаха в задочен спор.
 
„В момента е по-добре да покажем, че ние не искаме постове, макар че аз съм предложил технократ”, каза Волен Сидеров.
 
„Хайде, кажете ми къде е логиката Сидеров да има министър на икономиката, ВМРО да има министър на отбраната, а НФСБ да им премахнем квотата, защо”, попита Красимир Каракачанов.

Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер, Борисов я прие
 
За оставката на Валери Симеонов, Сидеров разбрал не от партньорите си.
 
„Защо трябва да се прави във вторник коалиционен съвет, защо не се направи спешно. Защо в петък не се направи? За да седнем и да се съгласим тримата за оставката на Симеонов . Аз разбрах от медиите за тази оставка – нито Каракачанов, нито ми се е обадил да каже, че подава оставка”, каза още Сидеров.
 
„Това са си техни взаимоотношения - сега се обърна към вас, обаче - аз ли съм виновен? „Симеонов не ми каза, че ще си подава оставката, затова и Каракачанов да подава”. Аз като реша да си подавам оставката, ще го поканя”, каза на свой ред Каракачанов.

Каракачанов след оставката на Симеонов: Не се очакват сътресения в коалицията
nova.bg