Опозицията коментира създалото се напрежение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Припомняме, че в неделя вечер на брифинг от ГЕРБ-СДС заявиха, че ако до 12 часа в понеделник ПП-ДБ имат желание да споделят властта, тогава може да говорят. Ако ли не, връщат папката с мандата и правителство с този мандат няма да има.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов припомни, че преди две години на 17 март е бил арестът на Бойко Борисов.

"Късно вечерта на 17 март 2022 г. ,публично и пред очите на цяла България, аматьорите "арестуваха" бъдещия си коалиционен партньор. Не мисля, че Борисов е имал по-голямо публично унижение през цялата си политическа кариера", написа Костадинов във Фейсбук.

"2 годни по-късно, същите тези аматьори, по същото време на денонощието, се молиха на Борисов за коалиция, по най-жалкия и унизителен начин, съществувал в съвременната политическа история на България", допълни той.

 

Лидерът на ИТН Слави Трифонов написа във Фейсбук, че е гледал и двете пресконференции - тази на ГЕРБ и тази на ПП-ДБ. Той също припомни, че преди две години Борисов е бил арестуван. "Кирил Петков арестува Бойко Борисов. Арестува го сам, без дори да уведоми коалиционните си партньори. И днес, две години по-късно, Кирил Петков се моли на Бойко Борисов. Моли му се като… като котенце. Моли му се, за да го остави още малко във властта", пише Трифонов.

Днес в 12 часа президентът Румен Радев ще връчи папката с мандата на Мария Габриел.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня