10-километрова опашка от тирове се образува снощи на граничния пункт „Дунав мост” при Русе.

Обработката на документите не е прекъсвала и според граничните власти причина за засиления трафик е, че превозвачите бързат да доставят стоките си до Западна Европа преди началото на католическия Великден, предава NOVA.

Тази сутрин опашката от чакащи камиони е около 8 километра, което означава, че част от тях е успяла да премине през граничния пункт. Пропускливостта на моста е слаба - той е само с две платна, което значително усложнява трафика.

Пет са отворените оферти за проектиране при ремонта на Дунав мост при Русе

Това, което изнервя допълнително ситуацията на пътя, който е изход Русе-Силистра, е фактът, че тировете са спрели и в двете платна, което затруднява придвижването на хората, които пътуват към двете индустриални зони в града, както и към съседните населени места.

Шофьорите, които се наложи да чакат за преминаване на граничния пункт, пътуват основно за Румъния. Те поставиха въпроса за изграждането на буферен паркинг, където да изчакват и да не затрудняват движението.

На граничен пункт „Дунав мост” работят четири трасета и няма затруднения с информационната система и обработката на документи върви динамично. Подобна е и ситуацията от румънска страна.
nova.bg