Изписаха Ангел Бончев
Изписаха Ангел Бончев / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Бившият президент на ФК „Литекс” Ангел Бончев беше изписан от Военномедицинска академия, като лечението му ще продължи у дома. По информация на Дарик Бончев е бил откаран в къща, която се намира близо до Ловеч. Той ще продължи лечението си в домашни условия, но ще бъде наблюдаван от лекари и психиатри от ВМА, съобщи началникът на болницата д-р Стоян Тонев. Той допълни, че вчера Бончев е бил преместен от реанимация в психиатричното отделение.

Ангел Бончев прекара близо 50 денонощия в плен след като на 22 май през нощта беше отвлечен пред дома си в блок 43 в столичния квартал „Дървеница”. Похитителите го освободиха, след като отвлякоха съпругата му Камелия заедно с първата вноска от 390 000евро от искания откуп от 3 млн. за свободата на Бончев.

Според информация по случая, която от МВР отказват да потвърдят, причина за отвличането на Камелия Бончева е провалена полицейска операция на ГДБОП и ДОИ. През последните дни полицията в София проведе няколко акции за издирване на хора, свързани със случая. Камелия Бончева е в неизвестност вече девети ден.