Изложение показва безопасни стоки и услуги за деца
Изложение показва безопасни стоки и услуги за деца / снимка: Sofia Photo Agency
"Безопасните стоки и услуги за деца" е мотото на специализираното изложение „Бебе Експо и всичко за детето”, което ще се проведе в столичната зала Универсиада от 5-и до 8-и юни. Изложението се организира от Български бизнес форум и събира производители, търговци, родители и специалисти по детското здраве и възпитание. Освен демонстрации на стоки и услуги за деца, изложението ще предложи участие в две дискусии, посветени на детското хранене и психическото развитие и възпитанието на децата.

Сред основните проблеми са ниската здравна култура, фактът, че бременността не се проследява по начин, по който навреме може да бъде коригирана, жените са неподготвени за ролята си на майка и бъдещ родител, коментира д-р Антония Григорова. 10-12 години говорим за демографска криза, да, отлепяме като раждаемост, обаче високата детска смъртност показва как си гледаме децата, допълни тя.

Организаторите гарантират качеството на продуктите за всички участващи производители. Налагането на българските стоки ще намали риска от попадане на некачествени вносни продукти, обясниха от българския бизнес форум.