Иван Славков влязъл в болница, за да се скрие
Иван Славков влязъл в болница, за да се скрие / www.dnesplus.bg

Варненският общински съветник Иван Славков е приет в болница „Св.Анна", без да се е консултирал със специалист хирург и без данни, които да потвърждават диагнозата му. Това съобщи заместник окръжният прокурор на Варна Стефка Якимова. Вчера прокуратурата повдигна обвинение срещу Славков за трафик на хора, склоняване към проституция и разпространение на наркотици.

Общинският съветник е задържан за 72 часа, въпреки че беше в болница след операция на жлъчката.

На 16 октомври Иван Славков е приет в Спешното отделение и се е консултирал със стажант-хирург, след което трябвало да бъде изследван. Още преди резултатите от изследванията да бъдат готови обаче, Славков е бил приет в „Св.Анна", обясни прокурор Стефка Якимова.

„Направлението за хоспитализация, издадено от терапевт, а частта за приемане в стационара не е била попълнена от приемащия лекар в отделението. В история на заболяването е посочено, че лицето не е повръщало. В писмените си обяснения този лекар, който го е приел, е посочил, че пациентът е повръщал”, каза още Якимова.

Окръжната прокуратура в морския град ще предложи на министъра на здравеопазването срещу лекарите, извършили тези нарушения, да бъде повдигната административно-наказателна отговорност. Прокуратурата ще настоява съдът да определи постоянна мярка „задържане под стража" на Славков.

Доказателствата срещу тримата общински съветници – Веселин Данов, Христо Данов и Иван Славков показват, че те са работели в една и съща организирана престъпна група, каза директорът на МВР-Варна комисар Димитър Димитров. В тази група участват общо над 80 човека. Срещу 19 от тях са повдигнати обвинения, а двама са задържани за 72 часа. Единият е Иван Славков, а вторият - 32-годишен мъж.

На 19 септември Веселин Златков Жеков, собственик на варненска дискотека и бивш служител на НСБОП, е привлечен като обвиняем за склоняване към проституция и разпространение на наркотици.

На 23 септември Варненският окръжен съд определя мярка за неотклонение „домашен арест" на Жеков, тъй като е съдействал за разкриване на нови доказателства по случая.

Други новини от Варна