Продължава масовата ваксинация на всички желаещи да се имунизират срещу COVID-19. От рано тази сутрин пред кабинетите с така наречените „зелени коридори” в цялата страна се извиха опашки от хора, съобщава NOVA.

Преди самата имунизация, на всеки желаещ се прави преглед на място. Използват се всички налични ваксини в България, като основно се прилага препаратът на AstraZeneca, от който към момента има най-много дози.
 

През изминалия ден са направени над 4000 ваксинации, като здравните власти очакват броят им да расте всеки изминал ден.

Ангелов: Имаме възможност за разкриване на денонощни ваксинационни кабинети (ВИДЕО)

В София работят най-много ваксинационни центрове. И днес от сутринта пред тях се извиха опашки от желаещи да се имунизират. Нямаше напрежение.
Повечето хора нямат предпочитания с коя ваксина да бъдат имунизирани.

Продължава ваксинацията срещу COVID-19 в София

Опашки има и в Хасково. Там личните лекари могат да взимат ваксини от Регионалната здравна инспекция.

В Русе днес за имунизации отвориха четири кабинета. С началото на работното време в 10:00 часа имаше по около 10 души пред всеки от тях.

В кабинета на РЗИ правиха имунизациите само на предварително записалите се. За днес те са 30.

Утре се очаква областният оперативен щаб да вземе решение  как да се осигури „зелен коридор” за всички, които искат да се ваксинират.

Кунчев: Има записали се да се ваксинират, но не идват, за да объркат имунизационните планове (ВИДЕО)

Огромен интерес за ваксиниране има и в Пловдив. В града също организираха повече кабинети за имунизиране на всички желаещи. На място пристигна и главният здравен инспектор доцент Ангел Кунчев.