Хлъзгави пътища, но добри условия за туризъм в Пампорово
Хлъзгави пътища, но добри условия за туризъм в Пампорово / cнимкa: sxc.hu

Сняг и хлъзгави пътища в Смолянско затрудняват движението по основния път Смолян – Пловдив. Най-тежка е ситуацията след Хвойна, където има опасност от свличане на земна маса. От Областно пътно управление – Смолян информират, че на територията на цялата област движението се осъществява при зимни условия, като на места във високите части пътищата са заледени, но опесъчени. Проблемно е и движението при прохода Рожен, където се извършват ремонтни дейности.

От Планинската спасителна служба в Пампорово съобщиха пред Дарик, че снежната покривка там е 25 см., а температурата на въздуха минус 7 градуса. И към момента продължава да вали сняг. Дежурните екипи се отзовават незабавно при сигнали. Специалистите напомнят на скиорите да се движат задължително с включени и заредени мобилни телефони и да не се отдалечават от обозначените писти.

Условията за туризъм в зимния курорт са добри. В Пампорово работи новият шестседалков лифт от село Стойките до връх Снежанка, който обслужва две нови писти. Цената на лифткартата за цял ден за възрастни е 33 лв., а за деца до 16 години – 20 лв.

В Чепеларе старият лифт в ски зоната е заменен с нов четериседалков. Официално ски сезонът в града на Катя Дафовска ще бъде открит на 7-и януари.