Фалшива кока-кола хванаха от Агенция „Митници”
Фалшива кока-кола хванаха от Агенция „Митници” / netinfo
10409 фалшификати на тениски, къси панталони, дънки и чорапи на „Лакоста”, „Дизел”, „Пума”, „Армани”, „Найк” и „Адидас” задържаха преди няколко дни митничарите на Лесово. Тези дрехи няма да се появяват на българския пазар, а ще бъдат унищожени.

Това е един от 300-те опита от началото на годината за внос на маркови стоки-менте през нашите граници. Общата сума на спрените имитации от януари до средата на май е над 10 милиона лева.

Най-много имитации се произвеждат в Китай. Опитите те да влязат на българския пазар се правят най-вече през пристанищата ни, както и през турската граница.

Митническите инспектори са задържали и етикети и копчета, носещи логата на световни марки, което означава, че те са предназначени за фалшива продукция, която ще се произвежда у нас.

Директорът на дирекция „Митническо разузнаване и разследване” Румен Данев обясни пред Дарик, че процедурите, по които може да се разбере дали стоката е фалшива или не, са две. И при двата варианта обаче и правопритежателят на марката дава мнението си.

Данев каза също, че напоследък на Бургас са задържали Кока-кола в големи количества, за които по думите му има основателни подозрения, че тя е фалшифицирана.