Реджеп Тайип Ердоган
Реджеп Тайип Ердоган / DarikNews.bg
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поздрави ДПС във видеообръщение по повод 10-ата Национална конференция на партията, която се провежда онлайн.

"Вярвам, че Движението за права и свободи, заело своето място в българската демокрация, ако е рекъл Господ, ще продължи по своя път с по-всеобхватно и приобщаващо разбиране през новия период. Турция също ще продължава да бъде до вас, на основата на добросъседските си отношения, приятелството и съюзническите връзки с България.", каза Ердоган.

Доган към ДПС: Да преговорим урока за заедност пред вируса

"Благодаря ви за поканата. Въпреки че не успяхме да откликнем на поканата, сърцата ни са с вас. Пожелавам успех на конференцията, която да бъде повод за благото на сънародниците ни в България. Пожелавам успех на всички мои братя и сестри и най-вече на председателя на партията, които ще бъдат избрани на длъжност в края на конференцията по волята на делегатите”, добави той.

Ердоган похвали и премиера Бойко Борисов за борбата с коронавируса.

"С лидерството на скъпия ми приятел премиера Бойко Борисов България с решимост се бори с коронавируса", посочи той.

"Изхождайки от рабирането, че приятел в нужда се познава, Турция също оказва подкрепа според силите си на приятелските и братски народи в този процес. В най-критичния период на пандемията бяхме до нашата съседка България, предоставяйки й медицинска помощ и подкрепа. По този повод поднасям своите съболезнования на нашите сънародници и български съседи, загубили свои близки по време на коронавирусната пандемия", каза още Ердоган.

ДПС: Недоверието към управляващите е повсеместно

Тази пандемия ни напомни за голямото значение на солидарността и споделянето. Единството и сплотеността са ключът към успеха във всяка една област - от политическата борба до усилията за разширяване на правата и свободите, допълни турският президент.

"С тези мисли накрая бих искал още веднъж да благодаря за любезната ви покана и да пожелая успешно протичане на конференцията. Във ваше лице поднасям своята обич и уважение на всички наши сънародници и на цяла България. Останете със здраве", завърши Ердоган.