Екатерина Михайлова: Коалиция с НДСВ е невъзможна
Екатерина Михайлова: Коалиция с НДСВ е невъзможна / Sofia Photo Agency
„Би било странно, нелогично и невъзможно да се говори за коалиция за явяване на избори съвместно с НДСВ" – това каза за Дарик в Габрово заместник-председателят на Демократи за силна България Екатерина Михайлова. Тя категорично отрече, позовавайки се на разговор с лидера на партията Иван Костов, да е имало среща между него и Симеон Сакскобургготски.

"Ние сме опозиция от първия момент на създаването на тройната коалиция, която управлява България. Така че, няма как да водим преговори с НДСВ за коалиция", каза още Михайлова. Според нея ДСБ не може да се обърне на 180 градуса и да стане политически партньор с тези, които е критикувала.

"Подобни неща са част от причините за разочарованието от демокрацията, тъй като са се случвали през годините между други политически сили", коментира Михайлова, имайки предвид непочтеното поведение и неудържането на обещания. Тя даде пример с БСП и НДСВ и твърденията им преди последните парламентарни избори, че няма да сключат коалиция помежду си.

Според заместник-председателят на партията ДСБ се готви за самостоятелно явяване на изборите, но е отворена за коалиция с десните партии. Това обаче ще бъде окончателно решено на Националното събрание на ДСБ в края на месеца.

Други новини от Габрово