Движението да е една крачка пред останалите партии, заръча още почетният председател
Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган се включи на живо в онлайн конференцията на движението, на която предстои да бъде избран лидер на партията.

Първоначално поздравителното му обръщение бе прочетено от евродепутата Илхан Кючюк, но веднага след това самият Доган, който присъства на онлайн събитието от самото начало, пожела да говори и на живо пред съпартийците си.

Ердоган с поздрав към ДПС и България в специално видеообръщение

"Знаете ли, понякога така съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик. Но като гледам как се утвърждавате и развивате, значи трябва да се извиня на съдбата, защото получавам едно огромно вътрешно удовлетворение, като ви гледам. Благодаря ви изобщо, че ви има! Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще, особено в контекста на вашата отговорност, на този хъс, който имате - да изграждате нов свят.", каза на своите Доган.

Той поздрави и председателя на движението Мустафа Карадайъ за организацията на онлайн конференцията.

"Респектиран съм от цялата организация, не че не съм очаквал такова нещо. В тези условия да направите онлайн конференция, поздравления, г-н председател", обърна се към него Доган.

По-рано в приветствието си той подчерта, че още повече сега, пред лицето на пандемията, е време "да си преговорим уроците за единство и заедност".

Почетният председател на движението подчини словото си на пандемията от коронавирус и в този дух бяха напътствията към партията.

"Един вирус промени начина на живот и показа колко много сме уязвими. Разбира се, и това ще мине", започна обръщението си Доган, но подчерта, че след пандемията нищо няма вече да е същото.

Той изтъкна, че епидемията е оголила "дефицитите на държавните институции".

ДПС: Недоверието към управляващите е повсеместно


"Удари икономиката. С лека ръка издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет. Това шокира политическия елит, защото решаването на този проблем беше отлагано с години. Доган призова ДПС да работят по "задачата на задачите" - "да предотвратим задаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа. Всички усилия да бъдат насочени към предотвратяването й, настоя той.

"Пожелавам ви да превърнете единството и заедността във вътрешна мотивация за правене на политики", каза още Ахмед Доган.

Той напомни на съпартийците си от ДПС, че винаги трябва да бъдат поне една крачка пред останалите партии в точното сканиране на света.

"Не забравяйте, че да бъдете равнопоставени с другите политически сили, трябва да сте поне една крачка, но не и повече, пред тях в сканирането, визирането и реформиранто на света, в които живеем. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички. Този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме, съобразно политическото време в обществото, е изкуството за правене на политика", посочи почетният председател на движението.