Дисциплинарни производства срещу шефовете на РПУ в Приморско и Враца
Дисциплинарни производства срещу шефовете на РПУ в Приморско и Враца / Sofia Photo Agency
Министърът на вътрешните работи Михаил Миков образува дисциплинарни производства срещу началниците на районните полицейски управления на Враца, Васил Василев, и на Приморско, Красимир Димов.

Министър Миков е отказал да подпише молбата на началника на Красимир Димов за напускане по собствено желание. Дисциплинарното производство срещу главен инспектор Димов е за тежки нарушения на служебната дисциплина и във връзка с нарушение на Етичния кодекс за поведението на служители от МВР. Той е ключов свидетел по убийството на 23-годишния Тодор Стоев от Бургас, извършено от негов колега. По данни на свидетели началникът на РПУ-то си тръгнал секунди след екзекуцията, без дори да направи опит да задържи колегата си или да сигнализира в най-близкото поделение на МВР.

След приключилата проверка на Инспектората на МВР, направена по разпореждане на вътрешния министъра, е образувано дисциплинарно производство и срещу началника на РПУ - Враца Васил Василев. Открита е процедура и за временното му отстраняване от длъжност до приключването на дисциплинарката. Той участвал в шумен запой с мутри и нападнал колегите си с псувни и заплахи. Срещу Василев беше подаден и сигнал, че е накарал свой служител да даде проба за алкохол на катаджийски дрегер вместо пиян съдия. Дни преди да приключи тази проверка, полицейският началник подаде рапорт за напускане и си взе един месец болнични за навехнат крак.