Димчо Михалевски: Няма да позволим водното огледало да стане политическа дъвка
Димчо Михалевски: Няма да позволим водното огледало да стане политическа дъвка / снимка: Павел Тенчев

Няма да позволим корекцията на коритото на река Арда или още както го наричат "водното огледало" да стане политическа дъвка и лъжа, която да манипулира общественото съзнание на хората, заяви в Кърджали народният представител от Коалиция за България Димчо Михалевски по повод думите на вицепремиера Цветан Цветанов, че при строителството на обекта са се извършвали големи злоупотреби и скоро проверка щяла да докаже това.

Михалевски изрази своята убеденост в положителния резултат от проверката на обекта, която вървяла от три-четири месеца и затова си свалил имунитета. Той настоя управляващите от ГЕРБ да не оказват натиск върху проверяващите, а да изчакат резултатите от проверката.

Според народния представител политическата дъвка от "8 на 80 милиона" - нарастването на цената на водното огледало от 2001 до 2009 година, е напълно несъстоятелна, защото несравними били както обема на работа, така и ценовите условия за двата периода на строителство. По оценки на Михалевски през 2009 година физическият обем на работа бил с 5 пъти по-голям от този през 2001 година, а ценовите условия за същия период от време били нараснали от 3 до 7 пъти.

Да не се говорят истините от други хора, да се нарушава конституцията като изпълнителната власт се намесва в работата на другите власти и да се злепоставя непрекъснато опозицията били трите подхода на действия на управляващите от ГЕРБ.

"Това са характерните белези на едно явление, което отдавна е отминало. Ще го нарека меко тоталитаризъм, за да не го назова фашизъм", каза Димчо Михалевски. Според него в държавата вървяла подмяна и процес на фашизоидно управление.

Други новини от Кърджали