Александър Дунчев
Александър Дунчев / БГНЕС
Александър Дунчев от "Продължаваме промяната" поиска изслушване на земеделския министър Иван Иванов
В момента са на улицата много директори на горски стопанства от ГЕРБ, които са фантастични професионалисти. Това каза народният представител от ПГ на "Продължаваме промяната" Александър Дунчев от трибуната на Народното събрание в процедура по начина на водене.

"Ние от "Продължаваме промяната" сме доста млади депутати, тепърва се учим как да използваме инструментариума на Народното събрание, виждате, че тестваме иновации и нови подходи в защита на демокрацията и прават на всички ни. По отношение на парламентарния контрол искам да се обърна към председателя за съдействие", каза Дунчев. Той заяви, че вече един месец не е получил и един документ от министъра на земеделието.

Депутат от ПП с остри критики към земеделския министър за назначенията в горските стопанства


"Освен всичко друго ви моля за съдействие да говорите с министъра и да ги даде тези прословути имена на всички кадрови промени в държавните гори", каза още Дунчев. Той поиска министърът да бъде изслушан в Комисията по земеделие, вместо да се спори по медиите.

"Моля ви за съдействие, да събере тези имена, да вземе документите, с които се уволняват и назначават служители, включително много директори от ГЕРБ, които са фантастични професионалисти, абсолютно безупречни и в момента са на улицата. Няма да споменавам имена", каза още Дунчев.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев обяви, че ще съдейства на Александър Дунчев.

Йордан Цонев от ДПС заяви, че процедурата му е по повод казаното от Дунчев. "И ние констатираме много пъти, колегите от ГЕРБ, виждам и колегите от ПП, че някои членове от правилника не работят", допълни Цонев. Той припомни колко месеца ДПС искат документи от министъра на вътрешните работи.

Председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски обърна внимание, че е недопустимо от трибуната да се дава възможност на хора, които явно вече защитават интереси на горската мафия.

Нинова: Не се презапасявайте, има достатъчно олио


"Този представител, който излезе тук и каза, че търси документи, ПП имат заместник-министър. Могат по всяко време да вземат всички документи. Ако някой иска информация, каквато може да получи, трябва да получи и законът му позволява, ще е получи", каза още Свиленски. По думите му, ако се иска информация, за да се спекулира, няма да се случи. Той посочи, че се набеждава български министър и правителството.

"Защо тогава искахте промяната и се кръстихте "промяната", когато ГЕРБ ви харесва как са управлявали 12 години. Нали това каза вашият народен представител. Добро управление 12 години", отбеляза Свиленски.



 
БГНЕС