Александър Дунчев
Александър Дунчев / БГНЕС
Криенето на имената на всички кадрови промени, какво е отказ за публичност и прозрачност, което беше основен принцип на коалицията. Ако някой не е готов да ги спазва, може да си ходи. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев по отношение на това, че земеделският министър Иван Иванов (от квотата на БСП - бел. ред.) не е публикува какви са кадровите назначения в горските стопанства и изрази съмнения, че те са партийни и със спорен авторитет.

Той отрече да дестабилизира коалицията и нарече, че това представлява заздравяне. „Ние в момента се опитваме да разберем какви са кадровите промени в горите. Крие се, защото информацията, която получаваме от вас, медиите, показва, че всичките тези назначения са предимно партийни – каква работа имат партийни назначения в горите, където трябва да са професионалисти. Много от кадрите не само партийни – някои от тях се ползват от всички партии, защото са удобни и послушни, точно такива кадри се инсталират в много стопанства, вместо професионалисти, които са неподкупни и не могат да участват в схемите", разясни той.

Атанасова: Обвиненията между партии в коалицията никак ни учудва

„Имаме конкретни данни, които ще публикуваме скоро с помощта на журналисти, които разследват, където ще се види как се облагодателстват фирми, за сметка на почтените бизнеси, с помощта на директори", посочи Дунчев.

По думите на народния представител, негови колеги депутати от "Има такъв народ" и "Демократична България" са изразили подкрепа към него. На въпрос дали ще сезира прокуратурата и други институции, Дунчев отвърна лаконично: "Стъпка по стъпка".