Десислава Атанасова
Десислава Атанасова / БГНЕС
Обвиненията между партии в коалицията никак ни учудва, посочи депутатът от ГЕРБ-СДС
Смятам, че атаките в този момент срещу службите за сигурност не са удачни. Още повече, че разчитаме на всички тези мъже и жени, които работят за това България по всякакъв начин да запази своята национална сигурност, да следи за своите геополитически интереси и това да не оказва влияние на ежедневието на българските граждани. Това заяви председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в кулоарите на парламента.

За това аз считам за неуместно посегателство в този момент изобщо обсъждането на темата за службата за национална сигурност и то  в контекста на най-различни нападки, от страна на министри, от страна на членове на коалиционното управление, дори, ако не се лъжа, от министър-председателя, коментира още тя.

„Възраждане“ поиска разследване кой е дал информация на Украйна за Костадинов

По думите на Атанасова, нестабилността на управляващата коалиция се демонстрира повече от месец, защото тя не е била стабилна и когато трябвало да се вземе решение по отношение на подкрепата на една от декларациите на българския парламент. "Преди повече от седмица отне повече от ден да бъде гласувана, наложи се и опозицията да помага", посочи тя.

"От вчера наблюдаваме явната демонстрация на очевидни корупционни практики и обвиненията между партии в коалицията никак ни учудва. Надявам се, че заявката за "нулева корупция", с която дойдоха на власт формацията "Продължаваме промяната", ще бъде не просто слоган като част от тяхната предизборната кампания, но и ще има реални действия. В такъв случай, ако това е вярно, очаквам и прокуратурата да самосезира по медийни публикации дали това, което беше обявено от Александър Дунчев, член на управляващото мнозинство, срещу министър от управляващото мнозинство, е така", допълни още Атанасова.