Данъчните блокираха съмнителна поръчка за 20 тона замразени пилета
Данъчните блокираха съмнителна поръчка за 20 тона замразени пилета / Dariknews.bg, Пловдив

Внос на над 20 тона замразени пилета предотврати звеното за фискален контрол, действащо на територията на НАП-Пловдив.

Стоката е влязла в страната от Румъния и още на граничен пункт „Дунав мост“ била запечатана с пломба заради съмнения в представените съпровождащи документи. Подозренията на инспекторите се потвърдиха, след като на обявения адрес за доставка в Пловдив не се яви получател. Посоченият като такъв - голям български търговец, категорично декларира, че не е поръчвал подобна доставка.

Месото е годно за консумация и отговаря на необходимите стандарти за качество, твърдят от Българската агенция за безопасност на храните. То предстои да бъде обявено за продажба в търг, организиран в най-скоро време от НАП-Пловдив, като дотогава ще се съхранява при необходимите температурни условия, гарантиращи запазване на годността и вкусовите му качества.

От началото на годината досега инспекторите от звеното за фискален контрол, действащо на територията на НАП-Пловдив, са установили 26 случая на несъответствия между декларираните количества стока и действително наличните в превозните средства на местата за разтоварване.

Само през месец юни, когато е активният сезон за търговия с някои рискови стоки като плодове и зеленчуци, тези случаи са 16, като в най-фрапиращия става дума за разминаване от близо 8 тона продукция.

Новини от Пловдив