Цветанов: Жоро Главата ще бъде задържан заради стрелбата
Цветанов: Жоро Главата ще бъде задържан заради стрелбата / снимкa: Sofia Photo Agency
Цветанов: Жоро Главата ще бъде арестуван заради престрелката
24929
Цветанов: Жоро Главата ще бъде арестуван заради престрелката
  • Цветанов: Жоро Главата ще бъде арестуван заради престрелката

Георги Славов по прякор Жоро Главата ще бъде арестуван заради стрелбата тази нощ в Пловдив, съобщи премиерът Бойко Борисов. Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди, че Славов е призован по случая, както и че в стрелбата е участвала охраната на Славов и тази на хотелиера Ветко Арабаджиев. Цветанов поиска време за разкриване на убийството на радиоводещия Боби Цанков, а Борисов от своя страна изрази задоволство от съвместната работа на МВР и прокуратурата в последните дни.

Вече са призовани за показания участвалите в снощната престрелка в Пловдив Георги Славов, по-известен като Жоро Главата и неговите охранители, обясниха Цветан Цветанов и Бойко Борисов:

„В една от елитните дискотеки в Пловдив е възникнал инцидент между Жоро Главата, неговата охрана и охраната на Ветко Арабаджиев. Заведено е досъдебно производство. Жоро Главата е призован да даде обяснения, неговата охрана и тези, които са използвали оръжие. Това, което правят като нарушаване на обществения ред, ви уверявам, че няма да го търпим".

„Ще им отнемат лицензите, ще им приберат оръжието, така че съм убеден какво ще им се случи. Няма какво да го викат, направо ще го арестуват".

Цветанов потвърди, че полицията все още издирва Николай Маринов - Малкия Маргин: „Не мога да гадая какво ще направи Малкия Маргин. Аз знам, че той е призован да се яви и същевременно ние го издирваме".

От своя страна премиерът Бойко Борисов коментира доклада на Сметната палата, според който бившият финансов министър Пламен Орешарски е променял бюджета за 2008-ма 700 пъти:

„Каквото и да кажем за предишното управление, самите вие вече се уверявате с фактите, че сме били прави. Помните, че 2008 година аз ги предупреждавах за това, което правят, и че кризата, когато ни връхлети, ще оставят държавата на просешка тояга".

Евродепутати като Илияна Йотова само петнят името на България, заяви още Борисов във връзка с разпространеното днес от левия евродепутат  писмо, според което Брюксел ще заведе дело срещу България заради неспазване на директивата за отпадъците. Борисов увери, че правителството ще се справи с проблема.