Царистите щели да подкрепят Борисов за кмет на София
Царистите щели да подкрепят Борисов за кмет на София / netinfo
НДСВ ще подкрепи Бойко Борисов за кмет на София на предстоящите местни избори. Това каза пред Дарик независимият депутат и член на ГЕРБ Лъчезар Иванов, който заедно с лидера на партията Цветан Цветанов се срещна с народния представител от НДСВ Огнян Герджиков.

Герджиков е член и на предишния, и на новия състав на Политическия съвет на царската партия.

Това е част от серията работни срещи на ръководството на ГЕРБ преди местните избори, заяви лидерът на партията Цветан Цветанов. С решение на Изпълнителната комисия партията на Бойко Борисов ще даде подкрепата си на няколко от номинациите на местните структури.

Цветан Цветанов посочи кои: „За община Велико Търново – Цветан Цветанов, това е съвпадение на имената просто има; за община Пазарджик – Иван Иванов; за община Шумен – Веселин Златев; за община Видин – Румен Видов; за община Смолян – Николай Меленов; за община Габрово – Томислав Дончев; за община Сливен – Йордан Лечков; за община Хасково – Антон Иванов; за община Лом – Томи Георгиев”.

Огнян Герджиков дал добра оценка за работата на Бойко Борисов като кмет на София. „От НДСВ не са поставяли условия за своята подкрепа, това няма да е форма на някаква договорка”, обясни Цветанов. Според него евентуална среща на лидерите на двете формации – Бойко Борисов и Симеон Сакскобургготски, можело да има при финализирането на решението за царска подкрепа на кандидатурата на сегашния градоначалник.