Бъчварова каза „Стига вече на критиките за работата на МВР
Бъчварова каза „Стига вече на критиките за работата на МВР / снимка: БГНЕС, архив
Бъчварова каза „Стига вече" на критиките за работата на МВР
83545
Бъчварова каза „Стига вече" на критиките за работата на МВР
Бъчварова каза „Стига вече" на критиките за работата на МВР
  • Бъчварова каза „Стига вече" на критиките за работата на МВР
  • Бъчварова каза „Стига вече" на критиките за работата на МВР

Вътрешният министър Румяна Бъчварова каза "Стига вече!" на всички коментари от последните дни, свързани с работата и управлението на МВР. Бъчварова заяви, че единственият човек, който управлява министерството, е тя, и няма да допусне опитите за дестабилизация на ведомството и на правителството.

„Стига вече, това е недопустимо, не заради Бъчварова, не заради отделни хора, а заради държавата и самоуважението. Затова всеки един по-нататъшен опит по този начин да се критикува МВР - с обиди, нелепи твърдения, невярна информация - типично ченгеджийски номера, ще тълкувам като посегателство срещу обществената и националната сигурност", добави тя.

Борисов: Гледате сериали - убийства има във всички държави

По отношение на декларацията на КРИБ вътрешният министър заяви:

„Мисля, че по-нелепа декларация отдавна не сме виждали. Първо, защото ясно личи личният мотив в изведените позиции. Бизнесмените не са специално привилегирована група за МВР. МВР има отговорност към всички български граждани и ако аз трябва да определя кои са приоритетните групи, няма да са тези, които почиват по 15-20 дни извън България".

КРИБ иска оставката на Бъчварова заради убийството на Александър Антов

Бъчварова коментира и убийствата на бизнесмени от последните дни:

„Да, те са изключително неприятни и доста тревожни. Но да се генерализира този проблем по истеричен начин, означава преднамерена кампания към МВР и съвсем реални пречки пред работата на служителите на МВР. Това, което ме тревожи най-много, е липсата на резултати по убийството в Борисовата градина на 16-годишния Георги. Но мога да ви уверя - страхотна работа е свършена и продължава да се върши и по този случай".

Бъчварова обяви, че до няколко дни ще бъде представена концепцията за реформа в МВР, която ще бъде основа за преговори със синдикатите.