/ БСП
Социалистите от Пловдив област избраха нов областен председател на мястото на Георги Гергов. Това е Емил Караиванов, който спечели срещу Атанас Петков, съобщиха от партията.

Областният съвет на БСП в Пловдив заседава днес, като заради COVID мерките, форумът се проведе онлайн, уточниха от пресцентъра на партията. В онлайн заседанието са участвали 76 души от 17 общини от областта, както и от шестте районни организации в града.

Вяра Емилова: Пловдивските социалисти не са атакували централата на БСП (ВИДЕО)

Освен тях участие са взели и членовете на Националния съвет на партията и депутатите от региона. Новият председател Емил Караиванов е избран след тайно гласуване от Областният съвет.

52-годишният социалист е два мандата кмет - от 2011 г. до 2019 г., на Асеновград. Той е лекар със специалност неврология, притежава и магистратура по здравен мениджмънт. След завършването си е работил в Спешна помощ-Асеновград като лекар и управител на Медицински център.

Работил е в Неврологично отделение на МБАЛ" Пловдив", бил е заместник-изпълнителен директор на "МБАЛ Пловдив" и заместник-директор и невролог в болница "Св. Мина" Пловдив. Д-р Караиванов има и два мандата като общински съветник в община Асеновград.