/ БТА
Пловдивските социалисти показаха мощна подкрепа за лидера си Георги Гергов заради апаратната атака на “Позитано” 20 да го изключи от БСП, съобщава вестник "Труд".

Обвиниха Корнелия Нинова в мутренско управление на партията и налагане на костовистки режим в червените редици. Само часове по-късно от централата на Столетницата разпространиха кратко съобщение, че са “събрани са необходимите подписи за приемане на решение за изключване на Георги Гергов от БСП”. Това би трябвало да означава, че от 186 членове на Националния съвет на БСП, за изключването му са събрани поне 94 подписи. “По казуса Гергов се произнесоха всички висши контролни и колективни органи на партията - Общопартийната контролна комисия, работната група по случая, Изпълнителното бюро и Националният съвет на БСП”, се казва още в краткото съобщение на пресцентъра на Нинова.

По-рано членовете на Градския съвет на БСП-Пловдив заявиха, пристигат в София утре пред централата на БСП на “Позитано” 20 за да връчат писмената си позиция си в защита на Гергов.

“Надяваме се на среща лично с председателя на партията Корнелия Нинова, нека да слезе при нас, ние ще сме в 11,00 часа пред “Позитано” 20”, обявиха червените под тепетата днес на извънредна пресконференция.

В позицията си, която утре ще връчат в централата на БСП, от БСП-Пловдив заявяват, че ръководството на “Позитано” 20 “нарушава системно устава на партията и ръководи партията с интриги, натиск и заплахи в мутренски стил”.

“Ние, социалистите, нямаме право да мълчим, защото с мълчанието на добрите хора фашизмът порази света. Ние, пловдивските социалисти, няма да мълчим и не се страхуваме да се изправим срещу мутризацията на Партията от настоящото тясно ръководство!”, категорични са от БСП-Пловдив. “Ние, пловдивските социалисти, сме горди наследници на антифашистката кауза, на русофилството и на социалистическата идея! Затова това е нашата битка! Да предпазим Партията от командирския костовистки стил, който се опитват от “Позитано” 20 да наложат в БСП!”, се казва още в позицията им.

“Ръководството на БСП в лицето на Нинова в момента обслужва само ГЕРБ, отстраняват се хора, които работят за идеите на партията - беше атакуван успешният ни кмет на Перник Станислав Владимиров, сега на ред е Георги Гергов”, обявиха председателите на районните организации на БСП под тепетата.
“Предупреждаваха ни, че ако не работим за избирането на Корнелия Нинова за председател на БСП, на нас “ще ни се случат някои неща”, каза Костадин Беларев, председател на БСП в район “Южен”. “Решението за изключването на Георги Гергов обслужва чужди, а може би и лични интереси”, обяви д-р Атанас Баташки, председател на БСП в район “Северен”.