Премиерът Бойко Борисов посети Добрич. 


Той бе придружен от социалния министър Деница Сачева, заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и и министърът на финансите Кирил Ананиев.

Борисов бе посрещнат от кмета на Добрич Йордан Йорданов. Той провери ремонтът на знаков булевард в града, където е извършено асфалтиране и е изградена пешеходна зона.



"Санирани са училища и детски градини. Инвестираме в образователна инфраструктура. И тук кметът не е от ГЕРБ, но му помагаме и добричани са доволни“, заяви Борисов.

По думите му, е направено много и за подпомагане на хората по мерките за COVID. Това е прекрасен край. Продължавате, правете си поръчките и стойте. Като минах преди 3 години с кмета, имаше огромни ями и не можеше да се минава“, посочи той.

"За последните години заплатите на учителите бяха двойно увеличени. Образователната инфраструктура в цялата страна се обновява и днес учителите и децата са доволни от предлаганите условия.
 
 

👉Благодарение на подкрепата на изпълнителната власт в Добрич през последните години бяха извършени множество...

Posted by Boyko Borissov on Sunday, 14 February 2021


Активно се строи и АМ „Хемус“. Само след няколко години цялата магистрала ще е готова и това ще бъде от голяма полза за жителите на този край на България", коментира той.

„Сега помагаме за детските градини, училищата, индустриалната зона и ключовите булеварди“, допълни премиерът. Кметът на Добрич Йордан Йорданов изказа благодарност от името на жителите на града за подкрепата на изпълнителната власт и уточни, че отпуснатите през януари т.г. средства от близо 1,5 милиона лева ще бъдат вложени в основен ремонт на ул. „Генерал-майор Стефан Попов“ и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци от уличната мрежа в града.

МС

С извършването на предвидените ремонтни дейности ще бъде отстранена компрометираната пътна настилка в Добрич и ще се създадат условия за подобряване на движението на автомобилите и ограничаване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия.

Кметът Йорданов изтъкна, че новата и модерна инфраструктура е от изключително значение за развитието на бизнеса в региона.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева информира премиера Борисов, че чрез антикризисните мерки на правителството област Добрич е получила над 18 милиона лева за запазването на повече от 8000 работни места.