Борисов срещу правителствените кортежи в час пик, зам.-кмет обещава топло в рейса
Борисов срещу правителствените кортежи в час пик, зам.-кмет обещава топло в рейса / снимка: Sofia Photo Agency

Отоплението в градския транспорт ще се включва при 0 градуса външна температура, а не както беше досега при – 3 градуса. В превозните средства топлината трябва да е 13 градуса. Това каза заместник-кметът по транспорта Велизар Стоилов във връзка с подготовката на обществения превоз за зимния сезон.

Стоилов допълни, че таксата за затваряне на улица с цел снимки на филм или рекламен клип трябва да се увеличи в пъти, защото „не може по такъв начин някой да прави тапи в центъра, като затвори път”. Самите снимки, според подготвяна заповед занапред ще се разрешават за времето от 11 до 15 ч. и от 21 до 7 ч., като за нощни снимки ще трябва да се спазват всички изисквания за обществен ред.

В писмо до президента, премиера и председателя на парламента кметът на София Бойко Борисов настоява за втори път вече да отпадне правителственото трасе „Мизия” /режим на работа на светофарите на зелена вълна за правителствени делегации/ в пиковите часове, каза още зам.-кметът по транспорта. Със столичната полиция била постигната договорка за 40 полицаи – регулировчици, които да контролират трафика по 15-20 възлови кръстовища предимно в часовете пик, като заплатите им ще се привеждат от столичното кметство, допълни Стоилов.

Той подчерта, че в града ще се изградят още 12 надлеза – пасарелки. Готови проекти имало вече и за кръстовища на две нива. Детелини ще се изградят на кръстовищата на Околовръстното шосе с бул. „Европа” и на Горнобански път.