Борисов: Реформи в МВР няма, БСП и ДПС са една и съща партия
Борисов: Реформи в МВР няма, БСП и ДПС са една и съща партия / cнимкa: Sofia Photo Agency

Реформи в МВР няма. Това заяви в предаването „Пропаганда” на Дарик столичния кмет Бойко Борисов и допълни:

"Реформи няма. Това са хора, които не знаят къде са районните управления в София, за да направят реформи. Това че сменят имената на службите и отново се хвърлиха върху ДОТИ и ДОИ, къде да са, вместо да дадат общинската полиция и да започнат с това, което интересува хората. Аз се надявам, че г-н Миков ще ревизира своето отношение. То няма какво да реформират. Най-силната служба излезе от там – контраразузнаването. Другата силна служба НСБОп или ГДБОП после беше буквално разбита, размазана, колегите там в момента не работят. И то какво остава – жандармерията. Списъкът на Борисов за прокуратурата. Тракия, военните имоти, контрабандните горива, безмитните бензиностанции. Само от контрабандните горива се правят между 300 и 500 милиона. Тези пари отиват в тези партийни каси, които са ги разрешили."

В студиото на предаването "Пропаганда" столичният кмет коментира поведението на БСП и ДПС, като заяви:

"Българите вече разбраха, че БСП и ДПС са една и съща партия и че всъщност ДПС и Доган управляват БСП. Това е реалността. Премиерът Станишев с чий мандат в момента управлява. Вие видяхте, че докато отй не се намеси първия вот в парламента Станишев не стана премиер. Това беше за да му покажат колко трябва да бъде послушен. В политиката силата на една партия се определя по това колко мандата е излъчвала премиерите, т.е. е управляващата партия. В случая това е ДПС. БСП нито има смисъл, нито има право да се оправдава пред своите симпатизанти, че стояли в коалицията за да изкарат мандата си. Мандата е на ДПС, те стоят там, защото Доган иска да си изкара четиригодишния мандат като мандатоносител."

Големите задръствания в последния работен ден от изминалата седмица Бойко Борисов обясни с абитуриентските балове:

"В случая петъчния ден беше ден на абитуриентските балове. В София имаше стотици хиляди автомобили с балони и студенти, които спират, снимат се. Основната част от гимназиите са на основните булеварди, например Френската и т.н. Нормално е като се съберат луксозни возила – когато дойдат абитуриентските балове българина реагира по един и същи начин на всяко ниво – скъп автомобил, шофьор. Ако има изключение то са много малко. Трафикът в петък беше по-тежък поради тази основна причина, защото баловете са това време 5-6-7 часа, когато е и основния трафик на отиващите си от София софиянци към родните им места."

От ефира на Дарик Борисов направи и една прогноза. Той заяви, че в бъдеще София ще се развива на север към полите на Стара Планина:

"София трябва да се развие в северните територии, в северната дъга на околовръстния път надолу, от Нови Искър до "Кремиковци", в склона на Стара планина. Там, аз съм убеден, след 10-15 години ще бъдат скъпите квартали на София. Сега проблема е, че "Кремиковци" трови този регион, а иначе той е много по-красив, много по-слънчев. Така че ако имаш пари – купувай."

Целия разговор с Борисов чуйте в прикаченият звуков файл