Борисов на извънредна среща с коалиционните партньори
Борисов на извънредна среща с коалиционните партньори / БГНЕС, архив

Започна извънредната среща в парламента между партньорите във властта. В нея участват премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководствата на Патриотичния фронт и Реформаторския блок.

Официална тема не е обявена. Тя обаче е била инициирана от съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов, съобщава NOVA.

Борисов към Реформаторите: Вторник ще е ден разделен

В разговорите ще участват и министри от Реформаторите. Присъстват здравният министър Петър Москов и министърът на отбраната Николай Ненчев. Те бяха разкритикувани от Борисов на извънредното заседание на Министерския съвет в петък вечерта.

ПФ оттегля подкрепата си към кабинета при промени в броя на секции в Турция

В неделя пък Патриотите заплашиха, че ще оттеглят подкрепата си от властта, ако управляващите отхвърлят тавана на изборните секции в чужбина.

"Ако на президентските избори РБ има по-малко от 200 000 гласа, то ДБГ ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт", обяви на извънредна пресконференция Меглена Кунева.

Партията на Кунева готова да напусне управляващото мнозинство

"Сещате ли се, ако имаше един лидер на блока, независимо кой е? В момента Борисов ги вика тези хора и аз ги съжалявам, заради ролята, в която се поставиха сами. Вика ги като шеф и ги мъмри един по един, а той не им е шеф", възмути се в студиото на "Здравей, България" Радан Кънев.

Източник: Nova.bg