Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов коментира скандала за партиен рекет с тонове суджук, като заяви, че го е срам "от такива депутати като Живко Мартинов".

"Но аз самият съм разпоредил разследването срещу него и той веднага беше изгонен и от парламента, и от партията, допълни Борисов. в с. Кабиле, община Тунджа.


Депутатът Живко Мартинов напуска НС, "за да не руши авторитета на ГЕРБ"
 
"Имам високо кръвно, аз суджук не ям. Всеки, който ме познава, знае", каза по повод скандалния случай премиерът и допълни: „Както виждате всеки негодник незабавно е изритван и от парламента, и от партията".

"Когато разбрах, на мига сме направили оперативните следствени действия с ДАНС, доказали сме престъплението и сме го дали на прокурора, каза още министър-председателят и допълни, че точно такива съпротивителни сили трябва да имат държавата и институциите без значение от коя партия е народният представител", посочи Борисов.

Даниела Димитрова зае депутатското място на Живко Мартинов
 
Според Борисов ГЕРБ е пример в това отношение - от Фидосиева до Живко Мартинов всички, които влизат в нерегламентирани контакти, напускат партията и парламента, "но БСП не предприема нищо спрямо своя депутат, който е купувал гласове в Пловдивско за парламентарните избори".

"Искам да питам това чудовищно престъпление „купуване на гласове“ как БСП го обясниха? Техният депутат, доказано, купил гласове и за президентските, и за парламентарните избори в пловдивско стои в парламента. Да, срам ме е от такива депутати като моя, но на мига партията го изрита от всякъде. Питам БСП и този депутат, който стои в парламента питахте ли ги за чудовищното престъплениекупуване на гласове“, запита премиерът.
 
По повод на зачестилите случаи на побой, премиерът коментира, че реалността е много по-различна от това, което се коментира. Пострадалите не съдействали на разследването, но по оперативни данни разследващите са установили истината, която ще бъде оповестена след няколко дни, когато излязат и последните експертизи.

След скандали: НС прекрати пълномощията на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов
 
Бойко Борисов каза още, че се спекулира с темата, че се завръщат "мутренските времена", но опозицията говори по този начин, защото не харесва икономическите успехи на правителството - ръстът на икономиката, намалената безработица и увеличаването на инвестициите.
 
Премиерът беше в с. Кабиле, община Тунджа, за откриването на логистичен център в района на автомагистрала "Тракия".
БТА