Бойко Борисов обещава полицай с патрулка във всяко село
Бойко Борисов обещава полицай с патрулка във всяко село / БГНЕС
Бойко Борисов обещава полицай с патрулка във всяко село
91954
Бойко Борисов обещава полицай с патрулка във всяко село
  • Бойко Борисов обещава полицай с патрулка във всяко село

ържавата изпраща по един полицай във всяко село или на две села, и ги оборудва със старите автомобили на МВР, които ще бъдат заменени с нови. Това съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов в началото на първото за годината правителствено заседание.

"МВР и Министерство на финансите трябва да намерят законовата възможност, във всяка село полицай, най-много на две по един", обясни Борисов на членовете на кабинета.

До дни се очаква МВР ще получи 300 нови патрулни автомобила, които ще бъдат разположени на възловите места в страната, а освободените ще бъдат изпратени по селата, съобщи вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

От днес вече са налични първите автобуси за жандармерията за борба с масови безредици.

Очаква се и нова екипировка за жандармерията и специалните части, закупени с извънредно отпуснатите от бюджета 5 млн. лева.

Министър Бъчварова отчете спад на мигрантите през 2016 г.

Вече са готови са и всички проекти за усвояване на 160 млн. евро, дадени ни от Европейската комисия за спиране на нелегалната миграция, трябва да бъдат обявени обществените поръчки, поясни още вицепремиерът.

"Благодарение на добрата работа между армията и МВР за 2016 г. има 40% намаление на нелегалните мигранти", отбеляза Бъчварова на заседанието и уточни, че оградата по границата ни с Турция е почти завършена, остават още само два участъка от по 10 км.