Димитър Бербатов
Димитър Бербатов / БГНЕС, архив
Бившият капитан на българския национален тим Димитър Бербатов засипа с похвали тима на Лудогорец, който триумфира с девета поредна титла у нас, пише Gong.bg

Бившият ас на Манчестър Юнайтед бе потърсен за интервю от румънските медии, в което говори за представянето на румънските футболисти в редиците на „орлите”, както и като цяло за развитието на клуба.

Лудогорец шампион за 9-ти пореден път, изравни рекорд на ЦСКА

„Лудогорец спечели девет поредни титли в България и всяка една от тях е съвсем заслужена заради начина, по който е организиран клуба и начина на игра. Отборът записа и някои страхотни резултати в Шампионската лига, така че заслужават всичко, което са постигнали. Клубът има много добро скаутско звено, което позволява да бъдат привличани добри футболисти от чужбина. Някои след това напускат, което генерира допълнителни приходи”, коментира Бербатов.

Собственикът на Лудогорец поздрави играчите за 9-та поредна титла (СНИМКИ)

Относно румънците в отбора, Бербатов споделя: “Моци, Григоре и Кешеру са добри играчи за Лудогорец.Кешеру бележи много в България и това е невероятно. Моци пък е един от най-добрите защитници в отбора от години. Според мен в България те се чувстват като у дома си. Оказаха се добри трансфери за клуба и допринесоха за мачовете в Шампионска лига и при спечелването на толкова много титли. Понякога играчите намират правилното място, където се чувстват добре и остават там за десет години например.Знаеш, че това място е добро за теб и не желаеш да напуска. В случая с Кешеру, когато бележиш толкова много и играеш редовно в Шампионска лига седмица след седмица, защо да искаш да ходиш някъде другаде?”

 
gong.bg