Ангел Бончев дари 157 000 евро за благотворителност
Ангел Бончев дари 157 000 евро за благотворителност / снимкa: Sofia Photo Agency

19 дни след отвличането на Камелия Бончева, съпругът й Ангел Бончев няма новини от нея, съобщи БТВ. Събраните от негови приятели 157 хиляди евро, Бончев е дарил за благотворителност.

С този жест бившият президент на „Литекс” иска да направи добро, което се надява да му се върне.

„Знаете какво се случи с моето семейство. След като бях пуснат много хора, на които разчитах се отдръпнаха от мен. Гриша Ганчев, собственикът на „Литекс Комерс”, ме отстрани от фирмата. От приятели успях да събера 157 хиляди евро за откупа на съпругата ми. От 19 дни нямам вест от нея. Тези пари ги дарявам за лечение и рехабилитация на болните от рак на гърдата. Давам ги на фондация „Утре за всеки”. Моля се на Господ да помогне на семейството ми”, каза пред БТВ Ангел Бончев.

Бившият президент на ПФК „Литекс” изчезна около 1 часа след полунощ на 22 май пред блока, в който живее, в столичния квартал „Дървеница”. Бончев е останал да паркира колата си пред кооперацията, след като не се е върнал, а телефонът му е бил изключен, близките му уведомили полицията. Похитителите на освободения бивш президент на „Литекс” Ангел Бончев отвлякоха съпругата му Камелия при предаването на част от откупа, поискан за свободата на Бончев.