Американка лъгала, че страда от рак, събирала пари за силиконови импланти
Американка лъгала, че страда от рак, събирала пари за силиконови импланти / sxc.hu

Американка ще бъде съдена за присвояване на 8000 долара за лечение на измислено раково заболяване. Жената използвала парите, за да си увеличи бюста със силиконови импланти, съобщава електронното издание на в. „Кориере дела сера”.

27-годишната Джейми Лин Толър нямала пари да си постави силикон, за който мечтаела. Затова тя излъгала в службата си - старчески дом в град Меса, щата Аризона -  че страда от рак на гърдата и че се налага двойна мастектомия, последвана от двойна реконструкция на гърдите. Джейми Лин твърдяла, че няма здравна осигуровка и се нуждае от пари за операцията. С помощта на шефа си и с дарения тя събрала необходимата сума.

Измамата била разкрита, когато шефът на Джейми Лин научил съвсем случайно, че местен лекар предложил да лекува безплатно мнимата болна, но тя не приела предложението му, посочва БТА. Тогава работодателят се усъмнил в служителката си и подал сигнал в полицията. Така била разкрита измамата и сега Джейми Лин очаква процес. Тя е пусната от ареста под гаранция и носи електронна гривна, за да могат властите да следят къде се намира.