42-ма от НСО пазят Борисов и Цветанов всеки ден
42-ма от НСО пазят Борисов и Цветанов всеки ден / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Всеки ден 42-ма гардове на НСО осигуряват охраната на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Работят на три смени, като във всяка от тях има по 7 служители - двама основна охрана, трима оперативни и авангардна кола с шофьор и гард, пише в. „Преса".

От две седмици тактиката на мъжете със слушалки в ушите е променена. За да не дразнят и да не предизвикват негативни реакции, само двама са облечени в костюми, а останалите са със спортно облекло и лесно могат да бъдат сбъркани с фенове на Борисов и Цветанов, които се навъртат около тях. Охраната няма да бъде намалена.

Причина са твърденията на бившия премиер, че се готви покушение срещу него и че има и сценарий за ликвидирането му. За да не бъде обвинено новото правителство, че подценява сигурността на Борисов, и за да се презастраховат, хората около Пламен Орешарски решили да оставят това, което е гласувано на закрито заседание на Министерския съвет на 4 март. На тази дата правителството в оставка на Бойко Борисов преценило, че той и Цветан Цветанов трябва да бъдат строго охранявани заради „повишената степен на застрашеност".