/ БГНЕС
С панхида, отслужена на мемориала на Делчевия род от отец Николай, в Благоевград започнаха тържествата по повод 117-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.

БГНЕС

БГНЕС

Панахидата бе отслужена в двора на черквата „Въведение Богородично“, след това пред мемориала на Делчевия род бяха положени венци от кметът Румен Томов, от председателят на ОбС Андон Тодоров, от ВМРО и други.

БГНЕС

БГНЕС

След това в Регионалния исторически музей бе открита изложбата „За нея нии се борим, за нея ние мрем“. В 18:30 часа започна шествието в памет на героите, загинали във въстанието.

БГНЕС

БГНЕС

В него участие взеха преоблечените като въстанници членове на Национално дружество „Традиция“, както и граждани. На площад „Македония“ слова по повод годишнината държаха кметът Румен Томов и евродепутатът Ангел Джамбазки.

БГНЕС

БГНЕС

След това пред паметника на Гоце Делчев бяха поднесени венци от Бригадно формирование 26400-Благоевград. Тържествата продължават тази вечер с концерт-спектакълът „Зов за свобода“ с участието на Руска Стоименова и ансамбъл „Пирин“.
БГНЕС