Wizz Air спира полетите София - Варна
Wizz Air спира полетите София - Варна / снимка, архив: Sofia Photo Agency
Wizz Air спира полетите София - Варна
32911
Wizz Air спира полетите София - Варна
  • Wizz Air спира полетите София - Варна

Нискобюджетната авиокомпания Wizz Air преустановява полетите си от София до Варна от ноември. Новината потвърди за Дарик изпълнителният директор на компанията за България Кристиян Кръстев. Към момента идеята на превозвача е да спре полетите по тази линия за зимния сезон, тъй като през периода дестинацията не е рентабилна, обясни Кръстев. Все още не е ясно обаче дали линията ще бъде възстановена идната пролет. Цените на компанията по това направление достигаха до 20 лева с включени такси за еднопосочен билет при ранна резервация.

Нискобюджетният авиопревозвач Wizz Air няма да извършва полети от София до Варна най-малко в следващите няколко месеца, обясни Кристиан Кръстев:

Преустановяваме полетите за зимния сезон - от началото на ноември до март.

Каква е причината? Това, че не е натоварена линията?

Да, зимата е по-слабо затоварена. Нашият тип самолети са по-големи. Не е рентабилно. Напролет ще преценим дали да я възстановим или не, колко честоти. Лятото е възможно да я възстановим отново.

Предвиждате ли по някакъв начин да обясните това на клиентите си, защото доколкото знам на вашия сайт вече не могат да се правят резервации?

Не. Защо трябва да обясняваме? В момента, в който влезете в дестинация Варна, ще ви покаже, че няма възможност за резервации. Дали ще ги уведомим официално или не? Нямаме такава практика по принцип, но това е добра идея, ще преценим въпроса.

Компанията извършва полети между София и Варна от средата на 2008-а година. Кръстев обясни, че миналата зима линията е била много слабо натоварена и затова сега са решили да я преустановят.

Тарифите на Wizz Air за полетите между София и Варна бяха определяни от повечето пътници като изгодни. Средната цена се движеше около 60 лева при предварителна резервация, а ранните записвания осигуряваха билет за около 20 лева в едната посока.

След оттеглянето на Wizz Air авиолинията София-Врана ще се обслужва само от Bulgaria Air, чийто тарифи са сравнително по-високи.