В някои министерства ще има коледни бонуси
В някои министерства ще има коледни бонуси / Sofia Photo Agency, архив
Симеон Дянков за контрабандата на цигари
35727
Симеон Дянков за контрабандата на цигари
Симеон Дянков за контрабандата на цигари
  • Симеон Дянков за контрабандата на цигари
  • Симеон Дянков за контрабандата на цигари

Коледни бонуси ще има в някои министерства, които са направили спестявания през годината, съобщи министърът на финансите Симеон Дянков. Всяко ведомство ще може да използва парите, за да стимулира най-добрите си екипи и служители.

Излишъкът на финансовото министерство, в размер на около 2,8 млн. лв., вече е върнат в държавния бюджет, посочи министърът. През следващите две седмици Министерският съвет може да реши, като колективен орган, как ще бъдат използвани тези пари.

Няма да има коледни добавки към пенсиите и заплатите, бе категоричен Дянков.

Във Велико Търново министър Дянков съобщи още, че 11 милиона къса цигари са заловени на граничен пункт Капитан Андреево. Той бе категоричен, че България ще стане забранена зона за контрабандна дейност.

„По този начин и този месец, както и октомври, изглежда да върви към рекорден месец в борбата с контрабандата на цигари. Тази борба ще я водим докато няма контрабандист в България и докато чуждите контрабандисти се научат, че през България не могат да минават. Вкарваме и допълнителна техника в началото на следващата година. Още шест рентгена ще вкараме в неизвестни за потенциалните контрабандисти места, така че да е много ясно, че България вече е забранена зона за контрабандна дейност, и ще стане така", категоричен бе Дянков.

Други новини от Велико Търново